GDS, ADM, FTF и Crash Safety System

 

TARTARINI е светски гигант во производството на LPG и CNG опрема за автомобили, чија што историја датира уште од 1941, со што може да се каже дека е првата фабрика во Италија што произвела CNG систем

 

ГАРАНЦИЈА НА СИСТЕМОТ 2 год.

МАКПЛИН е генерален застапник за TARTARINI во Македонија.

ЗАПОМНЕТЕ !!!

MERCEDES - BENZ го избра TARTARINI, TARTARINI го избра МАКПЛИН, 
затоа што НАЈДОБРИОТ го избира НАЈДОБРИОТ !

 

   Постојат 9 причини зашто да го изберете TARTARINI:  

 Најреномираниот и најстариот производител на автомобили MERCEDES BENZ ги одбра TARTARINI (единствено тој е опремен со GDS, ADM, FTF и Crash Safety System).

 Скоро сите Италијански плински системи имаат software од AEB, додека TARTARINI самиот си го произведува во соработка со "Magnet Marelli" и "Lamborghini", што го прави недостижен и поради   овоа TARTARINI е единствениот систем што функционира беспрекорно на сите возила.

 Единствено TARTARINI ги задоволува ЕУРО 6 стандардите.

 TARTARINI има можност за конекција со OBD конекторот за возилото.

 TARTARINI има динамичка мапа на LPG, која што во зависност од стилот на возење аутоматски се адаптира во реално време, без човечки фактор при што зема податоци од неколку точки (останатите системи се калибрираат еднаш во мирување или возење на автомобилот со помош на човечки фактор, што се креира една мапа која останува засекогаш истата без разлика на стилот на возење, што придонесува до поголема потрошувачка и помала моќност)

 Зависно од квалитетот на плинот (соодносот на 
ПРОПАН - БУТАН) можно е смесата ПЛИН-ВОЗДУХ да биде богата или сиромашна со што ќе дојде до запалување на CHECK ENGINE сијаличката, единствено кај TARTARINI овој проблем е минато.

 TARTARINI може да се инсталира на сите возила, како на пример: VVT, Valvetronic, Valvematic, I-VTEC, Start & Stop System, T-JET и тн.

 Единствено и ексклузивно МАКПЛИН е првиот сервис во Македонија кој заедно со TARTARINI врши монтажа на мотори со директно вбризгување (FSI, TFSI, JTS, TSI, DISI, DFI, THP).

 Единствено TARTARINI може да се инсталира и беспрекорно да функционира на FIAT - моторите T-JET.

 

 

 

СИТЕ НАШИ СИСТЕМИ ГИ МОНТИРАМЕ СО:

 

-------------------------------------------------

1. Италијанска термопластична цевка за LPG

која има огромна предност во однос на бакарната цевка.
- Се избегнуваат хемиските влијанија што ги има бакарот со плинот, кои потоа придонесуваат за намалување на внатрешниот дијаметар на цевката, создавање наслаги од честици а и со тоа и намалување на животниот век на плинскиот уред.
- Се овозможува подобар и поголем проток на плин.

-------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------

2. Италијански мултивентил за LPG

- Се избегнува прегревање на електро магнетот на мултивентилот, чие што прегревање може да дојде до повлекување на струја и палење на инсталација.
- Се овозможува контнуиран проток на плин кој излегува од резервоарот за плин, што кај турските мултивентили тоа е реткост.
- Долг животен век (животниот век на турските мултивентили е 1 год.)

-------------------------------------------------

 

------------------------------------------------

3. Италијански црева за топла вода.

- Цревата за топла вода не се стврднуваат и кршат, додека турските и бугарските црева за околу една година се стврднуваат, кршат а со тоа е можно е да дојде до губење на целата течност од разладниот систем на возилото и прегревање на моторот.

------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
ag.jpgatiker.jpgbre.jpgdenso.jpgfaro.jpgfobm.jpgfvalie.jpgjlm.jpgtar.jpgzprins.jpg
JoomlaMan